Hoofdpijn & Migraine

hoofdpijn en migraine

Er zijn veel verschillende oorzaken voor hoofdpijn en migraine. Stress, fel licht of gespannen spieren bijvoorbeeld. Sinds kort is bekend dat een magnesiumtekort kan leiden tot migraine.

Migraine wordt veroorzaakt door een verstoord evenwicht van stofwisselingen in de hersenen. Magnesium draagt bij aan een goede stofwisseling in de hersenen.

Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren.

Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Het is aan te raden om dagelijks preventief magnesium te gebruiken om migraine en hoofdpijn te voorkomen.

 

Bij Hoofdpijn

Hoofdpijn komt in verschillende vormen voor. Bij een langdurige of heftige hoofdpijn is het aan te raden om het tekort aan magnesium aan te vullen in het lichaam.

De hoofdpijn kan veroorzaakt worden door een verkramping in de schedel- en nekspieren.

Hierdoor is het belangrijk om de schedel- en nekspieren te ontspannen.

Een oorzaak hiervan kan zijn dat het lichaam stress ervaart en het lichaam meer magnesium verbruikt in het lichaam. 

Onderzoek wijst uit dat het aanbrengen van magnesium olie / sportolie in de nek en schedelspier (vanaf de schouder tot de schedelrand) een verlichtend effect heeft op de hoofdpijn.

Met het lokaal aanbrengen van Magnesium wordt dit direct opgenomen op cel niveau, waardoor de spieren ontzuren en ontspannen. Het lichaam neemt direct magnesium op waardoor een hoofdpijn wordt verlicht.

Bij migraine

Hoofdpijn en de bijzonder vorm ervan, migraine, horen tot de meest gehoorde klachten in de spreekkamer van de arts. Sinds kort is bekend dat ook chronisch magnesium gebrek een doorslaggevend aandeel in het ontstaan van migraine kan leveren.

Migraine ontstaat door een verstoord evenwicht van de stofwisseling. Hierdoor ontstaat er een verkramping van de bloedvaten met een migraine als gevolg.