Magnesium en droge handen

 

Voorkom droge handen met een natuurlijke aanpak. Praktische tips!

 

We wassen onze handen vaak, minimaal 20 seconden én met zeep.

En daarnaast ontsmetten we onze handen ook regelmatig met desinfecterende handgels.

Dit vele wassen en desinfecteren met handgel is vaak de oorzaak van droge handen, tot schilferige en jeukende handen aan toe.

is het zelfs zo erg dat je handen gaan vervellen.

Hieronder volgen een aantal praktische tips hoe je droge handen kunt vermijden en bestrijden.

 

Tip 1

Draag handschoenen: het lijkt flauw, maar het helpt. Je beschermt je handen én het is veiliger. Zeker als je veel met water werkt is het verstandig, maar ook als je dingen moet aanraken waar anderen aankomen, zoals deuren en winkelkarretjes.

 

Tip 2

Lauw water en neutrale zeep: gebruik lauw water en een neutrale zeep. En dep je handen droog na het wassen, dus niet wrijven!

 

Tip 3

Gebruik regelmatig een natuurlijke voedende creme: zeker bij jeuk, roodheid, kloven of eczeem ondersteunt dit het herstel. Zechsal bodycream bestaat louter uit natuurlijke ingrediënten.

De belangrijkste bestanddelen, magnesiumolie en shea butter zijn afzonderlijk top als het gaat om huidbescherming en voeding. In hun combinatie zijn ze echt onovertroffen. Klik hier voor Zechsal bodycream.

 

Tip 4

Gebruik Zechsal magnesium handgel naar behoefte: Zechsal magnesium handgel heeft een unieke formule met een dubbele werking: desinfecteert én voedt de huid, zacht voor je handen.

In de gel wordt de desinfecterende werking van IPA alcohol met de vele voordelen van het pure Zechsal magnesium gecombineerd.

 

Tip 5

Zorg extra goed voor je handen:  ze hebben het zwaar in deze tijden en wat extra verzorging helpt echt.

Masseer bijvoorbeeld je nagelriemen als je de bodycream hebt aangebracht of  maak eens een pakking met extra bodycream.

Je handen zullen je dankbaar zijn.

 

Met deze tips kun je droge handen voorkomen en verminderen.

Was je handen dus met een natuurlijke zeep zonder chemische middelen en verzorg je handen extra goed met een natuurlijke voedende creme tegen droge handen zoals onze body cream.