• www.puur-uniek.nl
  • Info@puur-uniek.nl
  • Tel:06-30158074

Etherische oliën

 

Sinaasappel Etherische Olie is een 100% natuurlijke vegan olie met een citrusachtige zoete geur. 

Sinaasappel etherische olie draagt bij aan het verminderen van acne, chronische stress en andere gezondheidsproblemen. De olie is dierproefvrij en bevat geen parfum of alcohol.

Bovendien is deze bergamotolie vrij van GGO's.

De aangename geur van sinaasappel etherische olie wordt veelvuldig gebruikt in aromatherapie en heeft een opwekkend maar tegelijkertijd ontspannend, kalmerend effect dat de hartslag vermindert.

Het kan niet alleen een warme omgeving creëren, maar kan ook de kracht en veerkracht van het immuunsysteem stimuleren en bacteriën in de lucht elimineren.

 

  • Wasmachine: Voeg een paar druppels toe aan je was in de wasmachine en zorg ervoor dat je was heerlijk ruikt.
  • Bad: Voeg zo'n 6 tot 8 druppels sinaasappelolie toe aan een warm bad.
  • Aroma diffuser: Voeg 6 druppels toe per 300 ml water in een aroma diffuser. Afhankelijk van je voorkeur kun je de hoeveelheid druppels sinaasappelolie aanpassen. 

 

 

Mandarijn staat bekend als de zoetste en de meest kalmerende essentiële citrusolie. De etherische olie wordt gekenmerkt door haar helende eigenschappen. Zo kan deze olie bijdragen aan een opgewekt humeur.

Het fruitige aroma van de mandarijn essentiële olie heeft een subtiele bloemige ondertoon. Dankzij zijn unieke chemie biedt het opmerkelijke voordelen voor de huid.

Mandarijn staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen op het zenuwstelsel en het vermogen om een gezonde spijsvertering, immuunsysteem en ademhalingsfunctie te ondersteunen.

De mandarijn is een citrusboom met geurige witte bloemen die uitgroeien tot kleine, sappige sinaasappels.

Bij de destillatie van de etherische olie worden onrijpe groene mandarijnen gebruikt.

 

Voordelen van mandarijn etherische olie

 

Mandarijn zorgt ervoor dat je weer opgewekt wordt en kalmeert gevoelens.

Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan deze etherische olie:

  • Verheldert de huid: mandarijn helpt de verstopte huid te verminderen en onzuiverheden te verwijderen waardoor de huid er dof uitziet. Antioxidanten zorgen ervoor dat de huid er jong en stralend uit gaat zien.
  • Minimaliseert striae: de olie kan de infectie van een geïrriteerde huid helpen voorkomen doordat deze de ontwikkeling van bacteriën en schimmels tegengaat.
  • Pijnverlichtend: er zijn onderzoeken die aantonen dat de essentiële olie van mandarijn een bron is van moleculen die nieuwe pijnstillers kunnen ontwikkelen. Die moleculen bieden talloze voordelen wanneer ze worden gebruikt om pijn te bestrijden of te verminderen.